Suntem o reţea de donatori ieşeni care, când vine vorba de pasiune şi creativitate, credem în 'going local'. Vrem să susţinem proiectele care se nasc aici, lângă noi, de pe urma cărora ne vom bucura cu toţii. Suntem oameni de viaţă şi prietenoşi, aşa că ne place să-i cunoaştem pe creativi în carne şi oase.
De aceea, ne întâlnim de cel puţin două ori pe an, de fiecare dată într-un loc cu poveste. Acolo îi ascultăm pe pasionaţii care ne seduc prin proiectele lor şi, împreună cu prietenii noştri, strângem fondurile de care au nevoie cei care ne-au câştigat încrederea.
Vrem să trăim într-un oraş trepident, cu evenimente prietenoase şi creative, care să ne aducă mai aproape unii de alţii şi din care să se nască alte idei, şi alte prietenii. Ne ţinem aproape de inovatorii pe care-i sprijinim prin crowd-funding, să simţim pulsul aventurilor pe toată perioada lor de desfăşurare. Suntem primii care intră în comunitatea care se dezvoltă în jurul proiectelor pe care le susţinem şi ne bucurăm să le savurăm până la capăt.
Ce facem noi e simplu: participăm la sporirea pasiunilor în Iaşi. Când cineva are un proiect prin care descoperă, promovează sau uneşte ieşenii printr-o pasiune, locul lui e alături de noi.
Și tu o poţi face, alături de prietenii tăi. Ca să nu-ţi baţi capul cu logistica - infrastructura legală şi follow-up-ul proiectelor pe care vrei să le vezi bine pătrunse în realitate-, Fundaţia Comunitară Iaşi are grijă de asta. Aşa că data viitoare când un amic îţi spune 'cum ar fi dacă', răspunde-i că nu visează la cai verzi pe pereţi. Se poate!
Întâlnirile Cercului sunt evenimente motivaţionale din care se nasc comunităţi. Pasiunea devine o forţă atunci când e împărtăşită. Oamenii pasionaţi ai Iaşului le povestesc invitaţilor Cercului despre proiectele lor, în seara evenimentului. Vorbim unii cu alţii şi facem crowd-funding pentru proiectele pe care vrem să le vedem transformate în realitate. Cercul Donatorilor Iaşi a apărut ca să transforme Iaşul în matricea pasiunilor noastre.
1. Pasiunea ne hrăneşte spiritul şi ne împuterniceşte. Activităţile născute din pasiune ne întăresc, mai întâi, autonomia - în ele ne angajăm din proprie iniţiativă. Apoi, ne antrenează stima de sine şi eficienţa, fiindcă suntem în stare să ducem auto-perfecţionarea mai departe decât în am face-o în oricare altă activitate care începe prin 'trebuie'. Apoi, în sfârşit, ne aduc împreună cu aceia care ne înţeleg.
2. Pasiunea e un catalizator al celor care gândesc asemenea. Odată împreună cei care împărtăşesc o pasiune, vocea lor va fi auzită în spaţiul public. Odată ce alţii o vor auzi, i se vor alătura. Sau vor forma o voce a lor, hrănită din altă pasiune. Și nu va mai exista seară în care să nu se întâmple ceva care să ne sporească experienţele şi orizontul de cunoaştere. Nu va mai exista nici o lege, nici o decizie publică, în legătură cu care, pasionaţii să nu se poată exprima cu aplomb.
Aşa cum o lege Big Brother n-a lăsat indiferent nici un IT-ist, nimic nu va mai trece fără filtru în realitate, dacă ne adunăm în 'caste de pasionaţi'.
3. Noi = Pasiunile Noastre. Iaşi = Noi. Când oraşul ne va oferi un cadru în care să ne exersăm pasiunile, vom simţi că suntem acasă şi merită să avem grijă de acest loc. Nu! Hai să încercăm invers. Facem primul pas şi găsim camarazi pe măsura pasiunilor noastre. Alături de ei, intrăm într-o reţea de prieteni ai prietenilor, prin care pasiunile noastre sunt cultivate şi susţinute, inclusiv financiar. Apoi ne dăm seama că prietenii prietenilor sunt ieşenii. Iar Iaşul e locul în care ne trăim pasiunea.
Suntem Elena Manolache, Ana-Maria Petrescu, Laura Bîrhală, Ciprian Păiuş, Elena Racu, Alexandra Soroceanu-Toma, Andreea Marosac, Claudia Grigoraș, Radu Cristin, Doris-Amalia Cojocariu, Alina Avătămăniței, Octav Pintilie, George Oprea, Claudiu Florea, Raluca Moiseanu, Șerban Vornicu și Alexandra Stroia. Altă dată, în cercul nostru au fost Alexandrina Dinga, Anca Gâlcă, Oana Filip, Ramona Nemţanu, Vlad Mercori, Marius Lupu, Andrei Gheorghiescu, Tudor Munteanu, Nicu Scoruş, Andrei Grozavu, Alina Stan, Oana Olariu, Raluca Pintilie și Iulia Weingold.
Dar, la fiecare întâlnire, suntem, de fapt, alţii. Fiindcă prietenii noştri se împrietenesc între ei şi, la rândul lor, aduc alţi prieteni în Cerc.
Anul acesta, ne întâlnim la o nouă ediție a Cercului de Donatori Iași, pe 21 februarie, la FabLab (Strada Rândunica nr. 2, etaj 2), începând cu ora 18:00.
Vom fi în jur de 70 de prieteni şi vom face crowd-funding pentru trei proiecte care aduc pasiune în viaţa Iaşului.
La ediţia aceasta, explorăm trei inițiative care colorează domeniul educației STEM în comunitatea ieșeană!
Proiectele ediției „Cercul de Donatori al lui Științescu” sunt:
Accesul se face pe bază de invitaţie.
Fă-ţi intrarea în Cerc şi spune-ne că vrei să fii în miezul pasiunilor, la adresa iasi@cerculdedonatori.ro sau dă-ne un telefon înainte, la numărul: 0720007792.
"E greu de explicat în cuvinte sentimentul pe care îl ai atunci când o mulțime de oameni pe care nu îi cunoști îți arată; nu numai că au încredere în ideea ta, ci și că sunt pregătiți să o sprijine financiar. Totul în doar câteva minute. Cercul de Donatori Iași ne-a dat curaj, oferindu-ne energia de care aveam nevoie pentru a ne auto-depăși. În fața celor care ne-au oferit această încredere, ne înclinăm."
Theodora Arva - Street Delivery
Centru multifuncţional Valea Ursului
Civic Heroes - Civic Awarness and Action in the Community
Creative Kids Roboting
Adolescenți în comunitate
HUBRICA, spațiu creativ polivalent
Șezătoare Iași
PRIME Iaşi - Ateliere
SSMI şi TROC - Donează păr copilașilor!
BEST Iaşi - Training Week-End
AIESEC - Discover
Povestea Cercului de Donatori Iaşi 2014
Film realizat de Fondante Media.
Cercul de Donatori Iaşi 2014
Film realizat de Fondante Media.
Cercul de Donatori Iaşi 2014
Film realizat de Fondante Media.
Cercul de Donatori Iaşi este parte din reţeaua naţionala TFN România, o iniţiativă a
şi