Pe scurt, scopul nostru este să strângem suficienți bani pentru a putea cumpăra un apartament cu două camere, în care să locuiască patru tineri ai străzii. Astfel, prin oferirea unei locuințe gratuite, pe termen determinat, dorim să îi ajutăm pe tineri să-și găsească un loc de muncă și să-și strângă banii câștigați pentru a-și achiziționa propria locuință sau măcar pentru a-și putea permite o locuință în chirie. Practic, vorbim despre o locuință socială, de care vor beneficia, pe rând, mai mulți tineri.

Despre organizația Vocea Copiilor Abandonați:

Asociația Vocea Copiilor Abandonați, inițial denumită Desenăm Viitorul Tău, este un ONG dedicat copiilor din sistemele de protecție, încă din anul 2013. Bazele asociației au fost puse de Vișinel Balan, un tânăr care la rândul lui a crescut în casele de copii din România, trăind pe propria piele neajunsurile și suferințele care nu trec de zidurile clădirilor DGASPC.

Din nefericire, mulți dintre angajații care se ocupă de copiii abandonați nu își asumă această muncă cu profesionalism. Birocrația, dezinteresul, informarea incorectă sau incompletă au creat un mediu agresiv pentru dezvoltarea copiilor. Acest lucru se traduce printr-un procent mare de tineri care nu reușesc să se integreze în societate după ce părăsesc centrele, adoptând comportamente deviante sau recurgând la gesturi dramatice, cum sunt sinuciderile.

Scopul nostru este să fim alături de tinerii instituționalizați, oferindu-le sprijin atât prin activități educative, cât și prin simplul fapt că au, printre membrii asociației, persoane în fața cărora să-și deschidă sufletul, să fie ascultați și iubiți.