Despre campanie:

Au murit 59 de copii de rujeolă în România. Toți nevaccinați. Alți 20.000 s-au îmbolnavit și au fost spitalizați. În fiecare săptămână se semnalează noi cazuri.

Rata de vaccinare a copiilor cu vaccinul ROR (Rujeola –Oreion-Rubeola) este foarte scăzută. Vaccinul ROR conține variante atenuante de viruși vii de rujeolă, oreion și rubeolă. Vaccinul funcționează prin a provoca sistemul imunitar al organismului să producă anticorpi împotriva acestor 3 boli ale copilăriei. În momentul în care persoana căreia i s-a administrat vaccinul vine în contact cu virusul, organismul său îl va recunoaste imediat și va produce anticorpi pentru a lupta împotriva lui.

Pornind de la tragicul bilant al epidemiei de rujeolă am hotărât să începem proiectul „Stop Rujeola”.

Ne-am propus ca din donațiile colectate prin SMS să derulam o companie de informare asupra importanței vaccinării copilului împotriva rujeolei. Mai multe informații pe: www.stoprujeola.ro

Practic, trimițând un SMS la numărul 8838 cu textul STOP RUJEOLA ajutați la vaccinarea unui copil, salvându-i viața. Cine salvează o viață, salvează întreaga lume.

Donează și tu. Cu doar 2 Euro, trimițând un SMS, vaccinezi un copil.

Despre Asociația Freedom Smile:

Freedom Smile este o organizație nonprofit fondată în București în anul 2012. Noi promovăm democrația și drepturile omului, ajutăm copiii și persoanele defavorizate, combatem corupția și traficul de persoane, aparăm mediul, sprijinim drepturile consumatorilor și facilitam punți între Diaspora și cultura română.