Despre campanie:

Conform Băncii Mondiale, în România, mai mult ca 50% a populației din mediu rural trăiește sub pragul sărăciei.  48% din copii sub 18 ani se află în situație de risc. Centrele de zi care oferă servicii pentru un număr mare de copii, sunt de multe ori singura opțiune pentru copii, să aibă un loc încălzit și o masă caldă. 

Prin prezentul proiect, Asociația Caritas Alba Iulia propune să oferă o masă caldă pe zi copiilor în centrele de zi timp de o jumătate de an școlar. Acești copii se pot acomoda la un program echilibrat şi sănătos de viaţă, îşi pot dezvolta capacitatea de responsabilitate, pot beneficia de o masă caldă, care implicit aduce rezultate și la învățătură. Va crește participarea copiilor la activitățile școlare paralel cu reducerea abseintimului, abandonului şi eșecului școlar, fapt cea ce va aduce creșterea șansei copiilor defavorizați pentru a-şi continua studiile.

Descrierea organizația Caritas Alba Iulia:

Organizația Caritas Alba Iulia este o organizaţie neguvernamentală de utilitate publică, înfiinţată în 1990 de Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, cu misiunea promovării carităţii şi dreptății sociale.

Furnizăm servicii acreditate în domeniul asistenţei sociale în 6 judeţe din Transilvania. Activitatea organizației este structurată și se desfășoară în trei departamente cu diferite personalităţi juridice. Acest proiect este depus de Asociatia „Caritas – Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia,, denumirea întreaga AsociatiaCaritas Alba Iulia.

Beneficiari: copiii şi tinerii defavorizaţi, persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă, persoane bolnave, familiile în nevoie, agricultorii tineri, vârstnicii, persoanele afectate de calamităţi naturale.