Despre campanie:

Un copil care trăiește în sărăcie extremă crește cu riscul de a nu se putea integra niciodată într-o  societate care i-a neglijat drepturile elementare la hrană, educație și sănătate. În satele sărace din România, mulți frați merg cu rândul la școală, pentru că nu au două perechi de încălțăminte și fac cu schimbul. Alte mii de copii merg la școală în încălțări stricate, învechite sau total nepotrivite. Sau renunță să mai meargă pentru că râd copiii de ei. În iarna aceasta, ne propunem să oferim 14407 perechi de ghete copiilor care au atât de mare nevoie de ele.

În fiecare iarnă, zeci de mii de copii merg la școală în încălțări stricate, învechite sau total nepotrivite. Cu un mic efort, putem încheia povestea asta. 

Lansăm, în această iarnă, provocarea #mergdescult: trimite-ne un video, sau mai multe, cu tine desculț într-o activitate zilnica pe care, în mod normal, ai face-o încălțat. Ce vrei tu, de la desculț la cumpărături, până la desculț la întâlnire. Nu uita să folosești mereu #mergdescult.

Apoi, extrem de important, donează 4 Euro prin SMS, la numărul 8849, cu textul GHETE. Toți banii strânși se vor transforma în perechi de ghetuțe nou-nouțe pentru copii. Poți să vezi exact câți bani s-au strâns și cât înseamnă asta în perechi de ghete, pe www.worldvision.ro. 

Despre organizația World Vision Romania:

De 27 de ani aducem nevoile celor mai vulnerabili copii pe agenda publică și milităm pentru respectarea drepturilor lor și desfăşurăm programe sociale de educaţie, protecţia şi participarea copilului, dezvoltare economică, sănătate.

Lucrăm cu comunitățile pentru a oferi copiilor din mediul rural șansa de a-și dezvolta potențialul și de a-și construi o viață demnă și împlinită. Viziunea noastră pentru fiecare copil este să se bucure de viață, în toată plinătatea ei. Rugăciunea noastră pentru fiecare suflet este să aibă voința pentru a-și împlini menirea.