Despre campanie:

Centrul de zi EveryChild ajută zi de zi 45 de copii din Cluj-Napoca să rămână la școală, să fie mai buni, să aibă încredere că își pot găsi drumul în viață, chiar dacă el a început cu obstacole.

Copiii provin din familii cu posibilități materiale reduse, nu au cele mai cool haine, uneori nici bani de mâncare. Însă toți copiii visează la o meserie, să reușească să se întrețină și să le fie mai bine. Pentru a rămâne în direcția bună centrul îi ajută să râmână la școală, sa facă față problemelor de acasă și să aibă o copilărie fără atât de multe frici. Te poți implica ușor trimițând un sms. Ajută și tu copiii să reușească!

Despre organizația FRCCF:

De-a lungul timpului, Fundația Română pentru Copii, Familie și Comunitate a fost direct implicată în viaţa a peste 13.500 de copii. Le-am fost aproape pentru a fi siguri că drepturile le sunt respectate, că primesc sfaturile potrivite pentru viaţă şi că nu sunt singuri. Credem că prin educație putem combate sărăcia, iar aceasta, la fel ca și prietenia, se construiește în timp.

Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie este una din cele mai importante organizaţii neguvernamentale centrate pe protecţia copilului din România. Am început munca alături de copiii din Transilvania în anul 1997, ajutaţi de partenerii noștri englezi de la The Christian Children’s Fund of Great Britain (CCF GB).

Am fost aproape de copiii afectaţi de sărăcie, prin centrele noastre comunitare, ajutându-i să facă faţă problemelor de la şcoală şi greutăţilor din familie. Am sprijinit comunităţi din mediul rural să ofere copiilor condiţiile potrivite în care să trăiască şi să înveţe. Am fost alături de copiii din instituţii, contribuind la pregătirea lor pentru o viaţă pe cont propriu.

Activitatea FRCCF în cifre înseamnă: 27 de instituții de ocrotire partenere, 7 programe în case de tip familial, 21 programe de dezvoltare comunitară, 55 de proiecte. Toate posibile datorită donatorilor britanici, EveryChild, datorită Uniunii Europene, Fondurilor Norvegiene, altor organizații ș instituții neguvernamentale, comunităților în care FRCCF lucrează, companiilor și donatorilor români și, nu în ultimul rând, eforturilor proprii.