Descrierea proiectului:

Pentru că o fundație comunitară trebuie să aparțină comunității… Am scos la vânzare 250 de acțiuni, cu valoare nominală de 25 lei/lună. Nimic nu ne va ȋmpiedica ulterior, cu voia dumneavoastră, să efectuăm o mărire de capital.

Pentru fiecare 25 lei, fundația mobilizează alți 50 lei pe care îi investește mai apoi în comunitate pentru a asigura implementarea unor granturi, burse și programe cu scopul de a stimula inițiativa și filantropia locală. Fiecare acțiune cumpărată aduce donatori noi și reprezintă o premisă pentru ca și alți orădeni să se implice în comunitatea din care cu toții facem parte.

Descrierea Fundației Comunitare Oradea:

Fundația Comunitară Oradea își propune îmbunătățirea vieții locuitorilor din județul Bihor prin mobilizarea și distribuirea de resurse pentru inițiative locale. Susținem interesele filantropice ale donatorilor – persoane fizice și juridice, gestionând fonduri private, pe care le direcționăm spre nevoile comunității, sub forma de granturi și burse.

Facem acest lucru posibil prin încurajarea spiritului filantropic și de responsabilitate socială al organizațiilor neguvernamentale, companiilor și persoanelor fizice, grupurilor de inițiativă, cu scopul de a răspunde nevoilor mereu în schimbare ale comunității.